dimecres, 28 d’octubre del 2009

Organització Freehand lliure

Una organització que vol seguir amb aquesta magnífica aplicació i que per a molts va ser el nostre primer programa vectorial



FREEHAND ENCARA FUNCIONA



Tots hem tingut dubtes durant la instal lació del Mac OS X 10.6 Snow Leopard. Hi havia rumors que afirmaven FreeHand no funcionaria amb el nou sistema. Però sí, després d'instal lar Rosetta, el programa va funcionar perfectament. Però ens fa recordar tot d'una, que potser la propera vegada no tinguem tanta sort.

Encantats com estem amb Freehand com una de les més poderoses i versàtils eines en el nostre arsenal de programes de disseny gràfic, hi ha, però, uns errors en l'última versió de FreeHand quan la fem servir amb OS X 10.5 i 10.6 que requereixen complicats embuts per solucionar:


• Exportar PDF no suporta sobreimpressió
• ni sagnat informe ni tall (bleed)
• La barreja de colors en PDF i EPS a vegades surten amb problemes
• Les tipografies de vegades no imprimeixen correctament,
• (cal traçades abans)
• No hi ha versió nativa per a Intel


EL QUE VOLEM FER


Volem que FreeHand tingui un futur. No només perquè ens agrada treballar amb FreeHand, sinó també perquè tenim gran quantitat de documents en aquest format i necessitem usar-los també en el futur (bé, Illustrator pot obrir els documents de FreeHand, però els converteix en un caos). El nostre desig és simple: Per a tots que estan utilitzant FreeHand (i mai no vulguin adaptar-se a utilitzar Illustrator - per moltes raons ja ben coneguda) el programa ha de ser actualitzat convertint-lo en natiu per a Intel i els errors corregits.

Hi ha diferents maneres de com aconseguir-ho, el que depèn de la quantitat de cooperació que rebem de l'actual propietari de FreeHand:


El propietari escriu una actualització i els usuaris paguen cada vegada el preu de les llicències.


El propietari proporciona el codi font contra pagament a una comunitat opensource, que seria la que després desenvoluparia les actualitzacions.


Recollim els suficients donatius per pressionar el propietari per que opti per un d'aquests dos camins.

Organització Freehand lliure