dijous, 17 de setembre del 2009

Workshop multisectorial sobre Gestió del Disseny per a pimes a Manresa

Barcelona Centre de Disseny ha organitzat un workshop el pròxim 8 d'octubre a l'Escola d'Art de Manresa que té com a objectiu estimular a les empreses, sobretot a les pimes, a integrar el disseny a la seva planificació estratègica, mostrar el disseny com a factor clau d'èxit per a les empreses i proporcionar les eines bàsiques necessàries per optimitzar la gestió que fan del disseny, incidint especialment en els recursos, processos i resultats. La jornada es dirigeix a professionals de l'àmbit de la direcció general, direcció de màrqueting i direcció de comunicació; en definitiva, a aquelles persones responsables de les decisions de disseny que vulguin treure el màxim profit a la seva inversió en disseny.
Programa
En una jornada d'un matí es treballarà d'una forma molt pràctica, el paper que el disseny té a l'empresa. A través d'una eina d'auto diagnosi en Gestió de Disseny, s'analitza com el disseny es gestiona prenent com a model el cas d'una empresa. Això permet als assistents avaluar com és el seu propi cas i quins aspectes fa falta millorar per treure el màxim profit a la inversió que fan en disseny. És una bona forma de saber en quin punt es troba la nostra empresa.
Els aspectes a treballar són:

* Les empreses en la nova economia i el rol del disseny: Per què disseny? Què aporta a les empreses? Quins són els reptes en la nova economia? El disseny estratègic i el disseny operacional. Disseny i pimes.

* La gestió del disseny en la pimes: Què és la gestió del disseny? Quins són els processos a seguir? El paper fonamental de la direcció. Qui ha d'assumir el rol de gestor del disseny i com fer-ho? Què implica gestionar el disseny correctament(equips, recursos, etc.) Quines metodologies podem utilitzar?

Assistència gratuïta prèvia confirmació. Places limitades.

Accedeix al PDF amb tota la informació sobre el workshop 19.